Wat kost het om te wonen bij Zorghuis Twente

Wat kost het om te wonen bij Zorghuis Twente?

De zorgkosten

De zorg bij Zorghuis Twente is betaalbaar voor iedereen. U kunt bij ons terecht vanaf zorgprofiel VV 05 of hoger. Zorgkosten worden gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) op basis van Volledig pakket thuis (Vpt). U betaalt dan alleen de wettelijke (lage) eigen bijdrage aan het CAK. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

De woonkosten

Bij Zorghuis Twente zijn de woonkosten voor eigen rekening. Deze zijn dus losgekoppeld van de zorgkosten. Onder deze kosten vallen de huur van de zorgkamer, het gebruik van de gezamenlijke ruimtes, het wassen van beddengoed en onderkleding, en de onderhouds- en schoonmaakkosten. De woonkosten zijn afhankelijk van de kamer en liggen tussen de € 850,- en € 1675,- per maand.

Wat kost het om te wonen bij Zorghuis Twente

De kosten zijn opgebouwd uit een aantal onderdelen

Onze doelstelling is; betaalbaar wonen mogelijk maken. Onze prijsstelling is divers en zodanig dat wij een aantal kamers hebben voor verblijf met zorg voor mensen, die naast een AOW geen extra inkomen hebben.

De zorg bij Zorghuis Twente is qua financiering gescheiden van het wonen. Dat wil zeggen dat de zorg gefinancierd wordt vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) op basis van Volledig pakket thuis (Vpt) en dat de woonkosten zelf betaald worden.

De zorgkosten

De zorgkosten worden betaald vanuit het Volledige pakket thuis, minimaal dient u een indicatie VV 05 (ZZP5) te hebben. U betaalt alleen de wettelijke eigen –lage– bijdrage aan het CAK. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

De woonkosten

Onder de woonkosten verstaan we de huur van de zorgkamer, gebruik van de gemeenschappelijke ruimte, onderhoud en schoonmaak van het gehele pand, waskosten van de onderkleding en beddengoed. De prijzen zijn afhankelijk van de kamer en liggen tussen de 850.- en 1675.- per maand.

De individuele kosten

Individuele kosten zijn variabel en naar wens van de bewoner en diens familie. Hieronder wordt verstaan we oa: de kosten voor de ondersteuning van de administratie, waskosten van de bovenkleding, individuele begeleiding bij uitstapjes, meegaan bij dokter, ziekenhuis- of tandartsbezoek, medicijnen, etc. Dit indien de kosten niet gedekt worden door de eigen (aanvullende) zorgverzekering.

Persoonlijk gesprek

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij u of uw familie geheel of gedeeltelijk ontzorgen. In een persoonlijk gesprek bespreken we graag uw wensen en onze mogelijkheden.

Handige informatie.

Alle informatie die u nodig heeft om een goede keuze te kunnen maken. Is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u nog vragen?

Wilt u na het lezen van alle informatie toch nog meer weten? Dat kan! Neem gerust contact met de desbetreffende vestiging / vestigingsmanager op waar u interesse in heeft. Samen kunnen we kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Zorghuis de Huiskamer gelegen in Denekamp

Zorghuis de Huiskamer

Slotsdijk 11
7591 GN Denekamp

Vestigingsmanager Nicole Lemmink

06 – 54 95 52 43

Algemeen nummer

0541 - 85 20 06
Zorghuis Scholtenhagen gelegen in Haaksbergen

Zorghuis Scholtenhagen

Eibergsestraat 157
7481 HJ Haaksbergen

Vestigingsmanager Antoinette Arink

06 – 10 72 75 34

Algemeen nummer

053 – 57 45 989
Zorghuis Scherpenzeel gelegen in Goor - Zorghuis Twente

Zorghuis Huize Scherpenzeel

Markeloseweg 2
7471 JE Goor

Vestigingsmanager Nicole Lemmink

06 – 54 95 52 43

Algemeen nummer

0547 - 38 85 13